Ako urýchliť ejakuláciu? Spoľahlivé tipy pre sex aj masturbáciu

Ako urýchliť ejakuláciu sa nepýtajú muži, ktorí od milenky utekajú na autobus. Ako urýchliť ejakuláciu sa pýtajú muži, ktorí ejakulujú príliš neskoro a pomaly, kvôli čomu väčšinou vyvrcholia až po partnerke, pokiaľ vôbec. Nezažívajú tak spoločný orgazmus, a pokiaľ partnerka v sexe pokračovať nechce, muži často končia bez ejakulácie a teda bez orgazmu. To je samozrejme nežiaduce, pretože vyvrcholenie je hlavným cieľom, ktorý sa snažíme pri sexe dosiahnuť.

  • Oneskorená ejakulácia má svoj lekársky výraz a to retardovaná ejakulácia.
  • Možno dokonca nemôžete ejakulovať vôbec. Vtedy lekársky hovoríme o anejakulácii. Absencia ejakulácie je v niektorých prípadoch možná aj pri dosiahnutí orgazmu, postihnutý ale neuvoľňuje ejakulát.

Existujú rôzne „babské rady“ pre rýchlejší nástup ejakulácie. Ak nezaberú, problém je vhodné riešiť s lekárom (sexuológ, andrológ alebo iný špecialista, ku ktorému vás po vyšetrení odporučí). Lekára kontaktujte s ktoroukoľvek poruchou ejakulácie, ktorá sa sama nestratí do 3 dní. Môže íst o príznak inej závažnejšej zdravotnej komplikácie, ktorá s ejakuláciou ani sexom zdanlivo nemusí súvisieť.

Keďže príčinu vašich oneskorených ejakulácií v redakcii nepoznáme, vymenujem obecné tipy pre zrýchlenie ejakulácie, ktoré môžete vyskúšať hneď dnes. Nezáleží na tom, či sa snažíte urýchliť celý sex a dať si s partnerkou rýchlovku alebo sa s partnerkou „zladiť“ a vyvrcholiť spoločne.

ako urýchliť ejakuláciu

 

Ako urýchliť ejakuláciu ešte pred sexom alebo masturbáciou?

Ak potrebujete ejakulovať rýchlejšie, budete musieť spraviť niekoľko krokov, než sa vrhnete do hlavnej fázy sexu.

Pomocou týchto tipov zintenzívnite celkový zážitok zo sexu, takže pre dosiahnutie ejakulácie vyviniete menej námahy.

 

Cvičte Kegelove cviky

Kegelove cviky sú určené pre posilnenie svalov panvového dna. Cez posilnené a aktívne svaly do penisu prúdi viac krvi, vďaka čomu sa penis stává citlivejší. Čím citlivejší penis je, o to rýchlejšie môže vďaka stimulácii vyvrcholiť a ejakulovať.

Cvičenie spočíva v opakovanom zatínaní a uvoľňovaní tých svalov, ktorými inak regulujete prúd moču. Keď budete najbližšie močiť, prúd moču zastavte a sústreďte sa na svaly, ktoré zatínate. Následne niekoľkokrát denne cvičte Kegely v sérii po 10 zatnutiach na toľko sekúnd, koľko vydržíte (cca 5 až 10 sekúnd) a 10 uvoľneniach. Odporúčané sú 3 až 4 série za deň, ale pokiaľ zvládnete viac, cvičte viac.

Niekoľko prvých dní pravdepodobne nevydržíte cvičiť príliš často ani dlho, pretože sa precvičované svaly unavia a môžu vás aj mierne bolieť. Opakovaním a vytrvalosťou sa ale nepríjemností rýchlo zbavíte.

Výhodou Kegelov je okrem urýchlenia ejakulácie tiež prevencia pred močovou inkontinenciou. To je samovoľný únik moču práve z dôvodu oslabených a príliš uvoľnených svalov panvového dna.

NAUČTE SA: Kegelove cviky: Bezpečné a bezplatné zlepšenie erekcie.

Obmedzte masturbáciu

Niektorí muži pred rande resp. pred sexom masturbujú, aby vydržali dlhšie súložiť. Je to logické, pretože im po prvej ejakulácii trvá dlhšie ejakulovať znovu.

Niektorí muži ale môžu reagovať opačne. Pokiaľ sa sám sexuálne nevybijete ešte pred sexom, môžete byť omnoho vzrušenejší a citlivejší na partnerkine dotyky. Vďaka tomu môžete vyvrcholiť a ejakulovať rýchlejšie.

Keďže táto rada nemusí pomôcť každému mužovi, vyskúšajte ju sám na sebe. Ak urýchli ejakuláciu, pred očakávaným sexom nemasturbujte a počkajte si na partnerku. Masturbácie sa samozrejme nevzdávajte úplne, pretože je prospešná pre intímne aj celkové zdravie.

 

Nepite alkohol, neužívajte drogy

Alkohol aj drogy pozmeňujú myslenie a schopnosť vnímať erotické vnemy. Možno ste myslel, že dať si pred rande pár pohárikov alebo dávku nelegálnej látky bude dobrý nápad a sex si lepšie vychutnáte. Nedá sa to ale nikdy vopred predpovedať a skutočnosť je často taká, že „v stave“ trvá všetko dlhšie a rovnako tak aj dosiahnutie ejakulácie.

Alkohol, drogy aj fajčenie ďalej poškodzujú zdravie, kvôli čomu môžete mať výrazné problémy s ejakuláciou. Zároveň oslabujú erekciu, takže ku styku možno nakoniec ani nedôjde. Všetko je rozumnejšie robiť s čistou hlavou a to vrátane sexu alebo masturbácie. 

DOPLNOK STRAVY PRE URÝCHLENIE EJAKULÁCIE: České bylinné kapsuly Proerecta KLASIK pre podporu prekrvenia penisu.

Rastlinné zložky rozťahujú cievy, vďaka čomu do penisu vteká viac krvi. Čím viac krvi je v penise, tým je citlivejší a môže tak rýchlejšie ejakulovať.

Proerecta KLASIK

Kliknite na tlačido a čítajte o účinkoch KLASIKu. E-shop vám balíček doručí diskrétne do 48 hodín. Ihneď tak môžete cielene urýchliť ejakuláciu a silu orgazmu.

 

Vyčistite myšlienky

Všetky negatívne myšlienky a emócie ako stres, smútok, hnev, depresie alebo strach z prípadného zlyhania môžu brániť erotickému vzrušeniu aj žiadanému vyvrcholeniu.

Pri sexe ani masturbácii preto nemyslite na žiadne katastrofické scenáre. Naopak sa sústreďte na to, čo robíte a na to, aké pocity vám sex prináša. Lepšie sústredenie na sexuálne dráždenie pomôže prehĺbiť zážitok a urýchliť tak ejakuláciu.

 

Striedajte sexuálne polohy

Niektoré polohy, v ktorých má žena nohy od seba a pošva je roztiahnutá a príliš voľná, menej stimulujú penis. Kvôli tomu trvá dlhšie, než vyvrcholíte.

Zamerajte sa na polohy, v ktorých má partnerka nohy čo najbližšie pri sebe. Vďaka tomu bude penis intenzívnejšie stimulovaný, čo povedie k rýchlejšej ejakulácii.

Zároveň pokiaľ súložíte vždy v tých istých polohách, začnete si zvykať na stereotyp a ten je spoľahlivým zabijakom vzrušenia. Ejakulácia môže trvať dlhšie kvôli dlhodobej nude v posteli. Vyskúšajte niečo, čo ste ešte neskúsil a možno zažijete rýchlejšiu ejakuláciu, akú ste ešte nezažil.

Experimentovať s polohami môžete aj pri masturbácii. Lepšie tak poznáte, čo vám ejakuláciu zrýchľuje a potom to zaradiť aj pri sexe s partnerkou.

VYBERTE SI POLOHU: Kámasútra: 51 polôh zvládnuteľných pre oboch.

 

Zvoľnite tempo

Mnohí muži majú vo zvyku „prirážať ako králici“. Doslova sa ženú za orgazmom, ale nevnímajú tak intimitu naplno.

Týmto mužom môžem odporučiť zvoľniť tempo a viac vnímať čo sa deje. Keď sa začnete sústrediť a vychutnávať si erotiku, v skutočnosti môžete ejakuláciu zrýchliť.

Pokiaľ dnes ale súložíte skôr pomaly, tempo môžete skúsiť zrýchliť. Vaša dnešná stimulácia je možno až príliš slabá, kvôli čomu ejakulujete až príliš neskoro.

Pamätajte, že to, čo vám bude vyhovovať, zistíte až vďaka skúšaniu, zmenám a pozorovaniu. Ak budete všetko robiť stále rovnako, nezmení sa nič ani rýchlosť ejakulácie.

 

Nájdite svoje nové erotogénne zóny

Typickou chybou mužov je sústrediť sa pri sexe a masturbácii iba na penis. Takým spôsobom ale prichádzate o celé „pole pôsobnosti“, ktoré inak môže urýchliť ejakuláciu.

Mužské telo je posiate erotogénnymi zónami a teda miestečkami veľmi citlivými na erotickú stimuláciu. Čím viac týchto miest sa vám alebo partnerke podarí stimulovať, o to rýchlejšia môže ejakulácia byť.

Pri masturbácii aj pri sexe si nechajte jednu ruku voľnú a skúste si jemne masírovať bradavky, brucho, vnútorné strany stehien, zadok, krk alebo akékoľvek miesto, ktorého dotyky vás vzrušujú.

Samozrejme vám bude príjemnejšie, keď sa o erotogénne zóny postará partnerka, ale ak bude mať plné ruky (alebo ústa) penisu, ostatné časti tela stimulujte sám.

NAUČTE SA: Mužské erotogénne zóny: 5+1 najcitlivejších miestečiek.

Stimulujte prostatu

Prostata je ďalšia erotogénna zóna, aj keď pre väčšinu mužov je jej stimulácia tabu. Málokto nechá partnerku vsunúť prst do zadku a málokto je ochotný nahmatať si a dráždiť prostatu sám. To je ale škoda, pretože práve prostata je extrémne citlivá a väčšine mužov prináša veľmi rýchlu ejakuláciu. Nie nadarmo sa prostate hovorí aj „mužský bod G“.

Vy sám alebo partnerka najskôr jemnými dotykmi hlaďte, dráždite a uvoľnite análny otvor. Na prst naneste lubrikačný gél a veľmi pomaly ho začnite vsúvať do análneho otvoru. Prostatu by ste mal nahmatať už po niekoľkých centimetroch „pátrania“. Potom na prostatu jemne zatlačte alebo ju hlaďte tak, ako vám to bude príjemné.

Ak sa vaša prostata nachádza až príliš hlboko a nenahmatáte ju, vyskúšať môžete aj rôzne pomôcky ako análne vibrátory a dildá pre mužov alebo masažéry prostaty. Mnohé modely vibrujú, čo ešte viac zrýchľuje ejakuláciu a orgazmus.

Upozorňujem pred dlhými nechtami. Prostata se ľahko poraní, takže buďte veľmi opatrní.

NAUČTE SA: Masáž prostaty: Objavte svoj mužský bod G + ROZHOVOR s MUDr. Taťánou Šrámkovou, Ph.D.

 

Vyskúšajte niečo úplne nové

Nové polohy, nové pomôcky a nové techniky stimulácie môžu viesť ku zrýchleniu ejakulácie. Sex aj masturbáciu vnímajte ako príjemnú a zábavnú činnosť, ktorá by ale nemala byť stále rovnaká.

  • Počas dňa partnerke pošlite sexi správu o tom, ako sa na ňu tešíte a ako jej to večer poriadne „napálite“. Vďaka silnému erotickému napätiu budete vzrušený a nebudete sa môcť dočkať, než večer ejakulujete.
  • Vymyslite si scénu a zahrajte si na role. Nechajte jeden druhého predviesť svoje tajné sny a fantázie.
  • Pri sexe nebuďte ticho. Naopak sa snažte vydávať sexi zvuky, ktoré partnerku uistia v tom, že ste poriadne vzrušený. To ešte viac zvýši mieru vzrušenia a urýchli ejakuláciu.
  • Skúšajte nové hračky, polohy a praktiky.
  • Celú dobu s partnerkou komunikujte a zdôraznite, čo vám robí dobre a čo sa vám zas až tak nepáči.

 

S problematickou ejakuláciou choďte k lekárovi

Niekedy môže za príliš pomalú až žiadnu ejakuláciu niektorá základná zdravotná príčina. Ak si nie ste istý, či vám niektorá nehrozí, objednajte sa k sexuológovi. Ak žiadneho nepoznáte, zájdite najskôr k praktickému lekárovi, ktorý vás odporučí ku špecialistovi. Pomôže vám v prípade, že nedokážete udržať erekciu dostatočne dlho alebo pokiaľ ejakulujete až po neúmerne dlhej erotickej stimulácii.

Častou príčinou oneskorených ejakulácií je oslabené sexuálne libido. O najčastejších príčinách slabého libida píšeme v tomto článku pod odkazom.

Máte ďalšie rady, ako urýchliť ejakuláciu? Čo vám pomáha?

Na vaše skúsenosti sa v redakcii Lepšia-Erekcia.sk tešíme aj s ostatnými čitateľmi. Ďakujem vám za komentár pod článkom a prajem vždy čo najrýchlejšiu ejakuláciu 🙂

Ďalšie články o ejakulácii a metódach oddialenia

MEGA sprievodca oddialením ejakulácie
Triky proti predčasnej ejakulácii
Prečo klesá objem ejakulátu?
Ako zvýšiť citlivosť penisu?

 

Rate this post

Zanechte odpověď